Collegetoneel is zo levend als een ... pier

Pier CustomDrie jaar bleven de toneelgordijnen dicht in het Sint-Janscollege. Straks, in het weekend van vrijdag 8 en zaterdag 9 mei floepen de spots opnieuw aan, echter niet in de vertrouwde feestzaal, maar in de polyvalente ruimte, de vroegere kapel.
De nieuwe huisregisseur, Frank Verdru, verhuist de opvoeringen dus naar een ander podium, en breekt meteen met het klassieke, komische repertoire (Vanden Vos Reynaerde, Een knecht van twee meesters, Don Quichote, Midzomernachtdroom...). Hij opteerde resoluut voor een modern stuk, 'Pier', een manuscript, geschreven door Kortrijkzaan Jan Sobrie en dat perfect aansluit bij de leefwereld van de jongeren.

Regisseur Frank Verdru werd weggeplukt uit de Academie van Poperinge, waar hij toneel en repertoire doceert. Hij krijgt hierdoor een unieke kans om met jongeren – ook uit de academie – een echte toneelopvoering te realiseren. Hij hoopt dat hij met de tandem college-academie in de komende jaren nog heel wat mooie producten op de planken kan zetten.
Theatermaker en acteur Jan Sobrie is geen onbekende bij het VTM-publiek. In de reeks 'Zuidflank' vertolkte hij een hoofdpersonage, nl. Mark Deweerdt ('What's in a name?' aldus Shakespeare). Zijn stuk 'Pier' is het eindproduct van de jongerenwerking van theatergroep Antigone in 2011. De toneeltekst groeide gestaag tijdens de vele oefenstonden van deze jonge acteurs.
Reserveer hier kaarten

Lees meer...